Fejl i kassekladde ved ændring af "type"

+1
Er i kassekladden, skal bogføre en kreditorbetaling  (nu: "Leverandør", men for os andre er det stadig en kreditor, ikke alle kreditorer leverer noget... nok om det).  Der vælges "Leverandørbetaling, og man begynder at udfylde diverse felter - for nemheds skyld er modkonto ved denne transaktion pr. automatik bankkonto.  Midt i det hele finder man ud af, at den regning man vil bogføre som betalt slet ikke er bogført endnu, ok, man ændrer hurtigt typen i kassekladden til "Leverandørfaktura" og begynder at bogføre.  Den pågældende leverandør har på sin konto angivet at modkonto ved varekøb er konto xxxx (reservedele) ( eksempelvis), og man holder derfor ikke øje med hvad der egentlig står i feltet "modkonto" - hvilket man åbenbart bør gøre:  Dette felt ændrer nemlig ikke indhold eller nulstilles hvis man ændre type.  Derfor står der stadig bankkonto.  I øvrigt sker det samme hvis man gør tingene i modsat rækkefølge ( Faktura ændres til betaling )  Hvis man ikke e robs på dette kan det give lidt udfordringer bagefter banken ikke stemmer, eller et køb er bogført på bankkonto......  Kort sagt: Hvorfor ændres alle felter ikke ved skrift i kassekladden således disse er i overensstemmelse med hvad man har tænkt sig at bogføre ?

 

Mvh

Robert Nissen
i Forslag » Andet af (2.1k points)
status opdateret af

3 Svar

Halloooo ?

 

R :-)
Forslag af (2.1k points)
Hej Robert

Mange tak for dit indlæg og undskyld det sene svar. :)
Det er korrekt, at det ikke er muligt for systemet at opdatere posteringen skal du tilbage og ændre på typen, dette gælder også hvis du går ind og ændre evt. leverandørnummer.
Det er vurderet at det ikke er noget der vil blive ændret på - årsagen er at der findes en løsning ved, at du kan annullere posteringen og hurtigt kan starte forfra hvor du angiver de korrekte data.

Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (29.9k points)
Det er ikke godt nok.  Hvis man kan ændre på typen når man har indtastet data skal disse data også ændres i overensstemmelse med den type man vælger.  Ellers giver det ingen mening at man kan ændre type når man har indtastet data.  Det drejer sig her primært om at fjerne muligheder for tåbelige fejl.  Det er da mærkeligt at man kan ændre type uden at felterne ændrer sig korrekt.  At man så skal annullere og starte forfra i stedet for, tja, det ville svare til at man blot udførte samme handling hvis brugeren ændrer på typen midt i det hele.  Eller er det fordi man vil tilgodese dem der ved en fejl kommer til at ændre typen og så ændrer den tilbage igen uden at skulle genindtaste de øvrige felter ?  Lav det nu professionelt, ikke ? ;-)  - den løsning du foreslår er ikke en løsning, det er en plat måde at bede brugeren om at foretage sig en handling der skal rette op på systemets svagheder / mangler...

 

Mvh

Robert Nissen
Forslag af (2.1k points)
opdateret af