forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Bogføring af ydelsekøb fra Bali med 10% moms

0
Jeg har fået udviklet nogle ting software, disse er udviklet på Bali og jeg har modtaget en faktura med 10% moms som er momssatsen der.

Hvordan bogføre jeg det
spurgt 16 Apr, 2014 i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af mmalling (910 points)

1 Svar

Hej

Køb af ydelser i lande uden for EU skal du normalt selv betale moms af sammen med din opgørelse af almindelig dansk moms (begrebet hedder omvendt betalingspligt). Når ydelsen er en moms-fradragsberettiget ydelse i din virksomhed vil du dog som udgangspunkt samtidig få fradrag for beløbet, hvorfor der (igen som udgangspunkt) i praksis ikke kommer noget til betaling.

Bruger du en standard E-conomic kontoplan skal du bogføre købet som køb af ydelser i 3. lande. Systemet beregner herefter de nødvendige momsbeløb, som indgår i din momsangivelse hhv. i feltet "Moms af ydelseskøb i udlandet med omvendt betalingspligt" under salgsmoms og med et tilsvarende beløb i feltet "købsmoms".

Når du har betalt moms til et land uden for EU er der en mulighed for, at søge momsen tilbagebetalt. hos myndighederne i landet, hvor du har købt (Bali). Ifølge SKAT skal man kontakte den danske ambassade for at få vejledning herom.  

Med venlig hilsen

Rasmus Markussen

ALGADE REVISION

Algade Revision varetager alle regnskabs- og skattemæssige opgaver for små og mellemstore virksomheder inden for alle brancher. Vores ydelser omfatter årsrapport, revision, selskabsstiftelse, omstrukturering, generationsskifte, budget, regnskab, skatterådgivning og lønadministration.
besvaret 7 Maj, 2014 Bogføringshjælp af Rasmus Markussen (720 points)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”

Hvad kan du i Bogføringshjælp

Her kan du stille spørgsmål, som er direkte relateret til din bogføring.

Er du på udkig efter en revisor eller bogholder, kan du finde hjælp i listen over revisorer og bogholdere.