Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




EAN-faktura - medtag alle linier

+2
Hej

"Det er sådan at når man sender en EAN faktura, så bliver den omkonverteret til et specielt format. I denne omkonvertering  sortere den linjer fra der ikke har noget pris. Så det vil sige dine linjer kun med tekst kommer ikke med," skriver jeres support som en forklaring på, hvorfor der mangler vigtig information på de faktura jeg sender ud med jeres Abonnements-modul.

Meningen var, at vi skulle spare tid med at tilkøbe abonnementsmodulet, men nu bruger vi så bare i stedet tiden på at svare på mails fra kunderne, der ikke kan forstå, hvad det er, de bliver faktureret for, så jeg vil gerne høre, om I hurtigst muligt kan ændre på jeres måde at lave EAN-faktura på, så de rent faktisk afspejler den faktura, jeg får vist i previewet?!

Med venlig hilsen
Jakob
lukket
i Forslag » Salg af (410 points)
status opdateret af
Hej Phillip,

Som du og jeg talte om i telefonen i går, er jeg ganske enig med Jacob i at dette vil være en fantastisk forbedring, hvis vi kan få denne funktionalitet implementeret i abbonementsmodulet.

Jeg har flere offentlige virksomheder, der meget gerne vil vide hvilken periode og hvilken opgave, jeg har løst for dem.

Opgaven kan jeg dels vise, ved at jeg opretter en vare med dette navn, men noget af fidusen forsvinder, når det er nødvendigt at oprette en vare for hvert abbonement, i stedet for at have en generel tekst på en specifik vare, og specifikationer af tid og sted så kan komme frem som til alle, vi sender e-mails til.

Jeg forstår at I kigger lidt mere på dette, så vi muligvis kan ende med en implementering. Jeg tror dog at mange flere kan få glæde af dette, hvis de forstod fordelene ved abbonementsfakturaerne.

Vores (lille) virksomhed sparer en dags arbejde per måned, ved at jeg blot kan fakturere alle vores faste kunder baseret på abbonementsløsningen.

med venlig hilsen
Jørgen

5 Svar

 
Bedste svar
Hej igen igen,

Så er vi live med dette :) Nu medtages 'tomme' linjer på elektroniske fakturaer - altså fakturalinjer uden varenummer kan nu anvendes ved OIOUBL afsendelse i e-conomic.

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Heidi Christensen</strong></p> <br> </br> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki2.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (18.9k points)
valgt som bedste svar af
Dejligt!
:-)
Hej Jakob

Tak for dit indlæg.

Jeg vil starte med at præcisere hvorfor det egentlig er linjer ikke kommer med:

Det format som EAN-fakturaer skal sendes med igennem NemHandel er OIOUBL-formatet. Dette format understøtter ikke at man bruger varelinier som beskrivelse og derfor skal der altså være varenummer og pris på linien før den kommer med i filen.

Vi er underlagt nogle standarder for formattet da det er det der bruges hos NemHandel, som er der hvor alle offentlige institutioner er registreret.

Hvis man gerne vil have en linie på skal der som sagt være varenummer og pris på, så en vej at komme omkring det på kan være at oprette en vare som man udenlukkende bruger som beskrivelse, selvfølgelig blot med prisen 0 - så vil man kunne "snyde" OIOUBL-formatet og man kan få sin linie med.

Da det som nævnt er en begrænsning i det format der skal anvendes så bliver jeg nødt til at sætte dette forslag som implementeres ikke - omend det er et fornuftigt forslag, som jeg også gerne selv så muligt.

<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Philip Kofod-Nielsen</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (17.7k points)

Hej Philip

Tak for et fint og grundigt svar! Dog...

I jeres abonnements-modul tilbyder i to features, når man sætter et abonnement op:

  • Medtag navn på første varelinje
  • Medtag periode på første linije

Det er i bedste fald misvisende, at I kalder disse to features sådan, når de rent faktisk ikke kommer med, men for nu at være konstruktiv, så kan I vel bare i jeres kode udvide varenavnet med de felter, jeg efterlyser, så jeres OIOUBL-generator ikke bare tager varenavnet som det er lagt ind i databasen, men tager netop varenavnet og adderer de øvrige tekster til varenavnet, når der flettes - på den måde bliver det godt nok et langt vare navn, men det opfylder betingelserne og kommer med ud til kunden uden at jeg skal lave fiksfakserier - alle vinder! :-)

Det giver naturligvis nogle udfordringer, hvis der er flere varer på et abonnement, men for abonnementer med een vare, giver det god mening, synes jeg. Og for abonnementer med flere varer, kunne man så vælge at lægge teksterne til den første vare i listen.

Problemet er, at dit løsningsforslag ikke virker, i forhold til abonnementsperide, som er forskellige fra kunde til kunde - så skulle jeg jo oprette en 0 kr.'s vare for hver eneste kunde for at kunne have deres abonnementsperiode med. Det bliver et administrativt mareridt.

Mvh
Jakob

Hej Jakob

Jeg er helt enig med dig i at mht. abonnementsmodulet fungere det jeg gav som "løsning" ikke - jeg er godt med på det ikke fungere i praksis når man bruger abonnementsmodulet. :)

Som jeg ser det skal man i det mindste gøres opmærksom på at de i hvert fald ikke er noget der kommer med når fakturaen sendes som EAN.

I det forslag du giver forudsætter det at der skal et link mere ind mellem konverteringen fra faktura til OIOUBL som skal kigge på om der ligger linier uden varenummer og pris, og derefter tilføje dem til den ovenstående varelinie.

Om dette kan lade sig gøre på en forholdsvis simpel måde tør jeg ikke gøre mig klog på - så muligheden for dette må jeg lige undersøge og vende tilbage omkring, når jeg ved om vi rent teknisk kan forvente at det vil kunne fungere ordentligt.

Jeg vender tilbage med et svar her når jeg har det, så vi ved hvad vi kan forvente. :)

Jeg er selvfølgelig også stadig interesseret i at høre fra andre der måtte have input omkring dette.

Hej Philip

Jeg er glad for, at du godt kan se problematikken for os som bruger abonnementsmodulet! :-)

Du skriver: "I det forslag du giver forudsætter det at der skal et link mere ind mellem konverteringen fra faktura til OIOUBL som skal kigge på om der ligger linier uden varenummer og pris, og derefter tilføje dem til den ovenstående varelinie."

...og det er en lille ting, men jeg mener da, at den laver to linier med 0 kr. hvor den skriver 1/ ens sær-tekst, 2/ abonnementsperioden og så i 3. linie, kommer varen med pris, så det er de to 'tomme' linier over varelinie, der skal konkateneres med varenavnet. Just to get it right ;-)

Jeg ser meget frem til et positivt svar, for selvom du skriver "Som jeg ser det skal man i det mindste gøres opmærksom på at de i hvert fald ikke er noget der kommer med når fakturaen sendes som EAN," (og det er rigtig nok), så er det lidt for sent, når man har købt abonnementsmodulet og har lagt tid og kræfter i at lægge en mængde offentlige kunder ind i sine abonnementer...

Som systemudvikler, tænker jeg, at det skulle være teknisk muligt at implementere det forslag, vi her har debatteret, som mon ikke det ender med smil over hele linien?!

:-)

 

PS: Hvorfor tilbyder I i denne teksteditor jeg LIGE NU sidder og skriver i, at man kan lave fed, kursiv og understreget tekst, som jeg faktisk brugte en del tid på at bruge i min tekst, så jeg fik udtrykt mig KLART, men så, når man trykker gem, fjerner I alle de tekst-formatteringer (undtagen understreg, dog), der er sat ind, og viser teksten uden fed, kursiv og luft mellem afsnittene?!

Jeg mener, hvorfor tilbyde fed og kursiv, når I alligevel fjerner begge dele, når man trykker gem?!

Mvh Jakob
Hej Philip

Nå, du har vi igen sendt en bunke EAN-faktura ud via jeres abonnementsmodul, og det har så resulteret i en 'klage' fra en af vores kunder, der skriver til os: "Vi har netop modtaget faktura på kvartalsopkrævning. Jeg og vores revision :o) vil sætte stor pris på, hvis I fremover vil være rare og skrive på fakturaen hviken periode opkrævningen gælder for."

Det er rigtig trist for os at opleve, at det abonnementssystem, vi har købt hos jer og har brugt lang tid på at sætte op, slet ikke sender de oplysninger ud til kunderne, som man ellers skulle forvente, når man læser om systemet og previewer en faktura.

Jeg håber meget på, at I inden længe, vil se på, at får lagt oplysningerne fra 0-linierne ind i den fakturaline, der har beløbet, således, at vores kunder får oplysningerne med ud sammen med fakturaen!

Jeg håber, du vil ændre status på dette ønske, så det ikke længere står som "Implementeres ikke".

God weekend
Jakob
En update til dette:

Vi har haft det oppe på et møde og den tekniske udfordring i at få perioden med er i øjeblikket for stor til at det er noget der bliver prioriteret.

Vi er enige om at hvad der kunne virke som en god løsning er at perioden bliver smidt med ind på selve varelinje - men det tekniske i dette viser sig åbenbart sværere end hvad vi to lige tænker. Derudover ligger der også en udfordring i sorteringen af om der er tale om EAN eller alm. afsendelse igennem mail.

Derfor vil det ikke være noget der bliver gået videre med lige nu, men det er noget vi har øje på hvis muligheden byder sig for en holdbar løsning, da jeg sagtens kan se det fornuftige i det.

<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Philip Kofod-Nielsen</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (17.7k points)
Hej Philip

Jeg kan fint leve med, at den ikke skelner mellem om det er EAN- eller mail-faktura, bare abonnementsperioden kommer på!

Jeg foreslå, at I laver en checkbox, man kan sætte hak i, når man laver en kørsel. Hvis man har sat hak, tilføjes abonnementsperioden til overskriften (som så vidt jeg ved, også kommer med ud som EAN, eller husker jeg forkert her?). Så slipper I for at skulle flette abonnementsperioden ind i en produktlinie.

Det kunne så være dejligt, hvis man havde en tilsvarende checkbox, så man kunne få "Ekstra tekst til ordre/faktura" med i overskriften.

How about that?

God weekend
Jakob
Hej igen

Så fik jeg i dag denne mail fra en af vores kunder: "Vil I ikke nok være rare at skrive periodeangivelse på jeres fakturaer. så det fremgår hvilket tidsrum, det er der betales for. Vores revision dunker os i hovedet, når det ikke står der."

Og hvad skal jeg svare dem på sådan én mail? At E-conomics ikke synes, det er vigtigt nok, at de pt. vil prioritere det?

Det er af afgørende vigtighed for os og vores kunder, at I laver denne udvidelse. Det er svært fortvivlende, at have oprettet så mange kunder i jeres abonnementsmodul og så opdage, at der er så uanvendeligt.

Mvh
Jakob
Hejsa.

Jeg oplever det samme problem. Jeg håber I kan finde en løsning.

Mvh Anne
Hej Jakob og Jørgen,

Jeg er for nærværende i gang med at undersøge en mulighed i, at OIOUBL filen dannes på et andet grundlag end den gør i dag og derved kan løse ovenstående problemstilling. Jeg kan ingen garantier give, men jeg kan love, at jeg undersøger nærmere og vender retur her på dette forum indlæg med et klart svar så snart jeg ved mere.

Muligheden jeg er ved at undersøge er, at man medtager abonnementsperioden som beskrivelse under varenavnet og OIOUBL filen dannes ud fra de varelinjer som er lagt direkte ind på fakturaen frem for de data som ligger på varenummeret i varekartoteket. Det er altså to forskellige ændringer der vil skulle til, men som jeg ser det, er det den eneste mulighed for at abonnementsperioden kommer med på de elektroniske fakturaer.

Som det er i dag, som Philip også har forklaret i et svar på dette indlæg er, at OIOUBL filen dannes ud fra hvilke varenumre der er lagt på en given ordre eller faktura. Der dykkes ned i varekartoteket for at hente varens data og læse dem ind på OIOUBL filen. I OIOUBL filer er der nogle faste rammer for hvad der kan medtages af data og hvordan denne data kan indhentes. Man kunne også sige, at abonnementsperioden skulle medtages i et bestemt OIOUBL felt som kan læses af modtageren elektronisk, men hvis man fx satte det til at være OrderReference - ID som i e-conomic kommer fra feltet Øvrig ref., hvad skulle der så ske i de tilfælde, at man allerede havde udfyldt noget andet i dette felt; hvilken ting skulle så indgå i OIOUBL filen.

Der er desværre mange grunde til, at det ikke 'bare' lige er en lille ting der kan ændres. Især tekniske forhindringer og begrænsninger, både i form af OIOUBL formatet og i vores applikations kode der ville skulle ændres. Jeg tager den videre til min chefudvikler og forhører mig om mulighederne for ovenstående, samt giver jer et svar herinde på forum så snart jeg ved mere.

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Heidi Christensen</strong></p> <br> </br> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki2.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (18.9k points)
Hej igen,

Det er nu planlagt, at vi vil gøre alt hvad vi kan for at ændre, at 'tomme' linjer på elektroniske fakturaer bliver medtaget. Her mener jeg de linjer på fakturaen, som kun indeholder tekst, men ikke noget varenummer.

Jeg vil følge op igen her på forum, så snart jeg har en specifik tidshorisont for hvornår dette bliver implementeret. Forventet tidsestimat er ca. 1-2 måneder.

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Heidi Christensen</strong></p> <br> </br> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki2.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (18.9k points)
Det lyder godt!

Mvh
Jakob