Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Lageroptælling med varianter

+1
Som alle andre lagerførende virksomheder har vi flere gange årligt brug for at afstemme vores lager (foretage en lageroptælling / Status) for at sikre at der er overenstemmelse mellem det bogførte og det fysiske lager.

Vi har mange produkter, der findes i forskellige varianter (Farve og Størrelse). Dermed har vi relativt mange produktkombinationer, der alle skal optælles og eventuelle uoverenstemmelse med det bodførte antal skal reguleres.

Det fremgår at flere manualer, at det er muligt at gå i varekartoteket og eksportere hele listen til Excel, hvorefter denne kan opdateres og igen importeres i e-conomic. DETTE GÆLDER DESVÆRRE IKKE, FOR VARER DER FINDES I FLERE VARIANTER, og som jeg kan se er den eneste og ekstremt omstændige mulighed at lave en lagerkladde og deri indtaste samtlige (i mit tilfælde ca. 12.000) linier for derved at regulere antallet på de enkelte varianter. Jeg går udfra at der er andre virksomheder, der arbejder med lagerstyring, der har samme behov for at lave lagerreguleringer.

Generelt virker det til at e-conomic ikke er egnet til virksomheder, der anvender varianter i lagerstyringen. I varekatoteket, ordrer, fakturaer, leverandørebestillinger mv. er varianterne ikke vist i oversigten i e-conomic, hvilket gør arbejdet meget besværligt og øger risikoen for at lave fejl. (Det er naturligvis muligt at se ordrer, fakturaer mv. som PDF inkl. varianter men denne løsning er på ingen måde hensigtsmæssig, bestemt ikke i forbindelse med ordre, fakturaer, bestillinger, der indeholder mere en 5 varelinier).

MULIG LØSNING: Varekartoteket vises med varianter og skal kunne ekspoteres til Excel, tilrettes og derefter importeres igen.

Lad mig endelig høre hvis der allerede findes en smart løsning på ovennævnte problem?
i Forslag » Lagerstyring af (130 points)
opdateret af

2 Svar

Hej Rune.

Ja, det er som bekendt ikke muligt at indlæse variantdetaljerne i en lagerkladde. Her må man selv evt indlæse varelinjen og derefter redigere på et varenr. og indtaste variantbevægelserne i matrixen.

Jeg må også være ærlig at oplyse at det nok  ikke kommer. Der udvikles helt generelt ikke på variantfunktionen i e-conomic.

  Lennart Schmidt Online regnskabsprogram   e-conomic support -  Din vej til vores support e-copedia - Opslagsværk om e-conomic e-conomic blog - Hold dig opdateret
Forslag af (5.6k points)
Hej Rune

Vi har en wms løsning til e-conomic som bla. indeholder varians.

Her bruger du e-conomic til at fakturerer samt ordrebehandling men du styrer dit lager i integrationsløsningen wms (warehause Management System).

Jeg vil gerne drøfte med dig muligheden for enten at du anvender wms eller måske vi kan kombinere e-conomics lager med variansdelen fra wms´en.

Skriv til mig på php@itnvision.dk eller ring på 7025 7600 så kan vi få en snak om mulighederne.

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     Per Holm-Pedersen</p> <p>     <img alt="" src="http://forum.e-conomic.dk/?qa=blob&amp;qa_blobid=11769066621654817073" style="width: 110px; height: 32px;" /></p> <a href="https://www.facebook.com/itnvision" target="_blank">facebook.com/itnvision</a>
Forslag af (18.2k points)