forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Betalinger af leverandørfaktura

0
Hej

Når man eksportere alle faktura kunne det være rart at systemet gav et bilags nr. i stedet for 1 bilags nr. pr betaling - Det er nemmere at printe listen og bruge det som bilag.

Ligeledes kunne det være rart hvis listen når man sortere i betalingsdato viser saldoen for betalinger pr. dag - det gør det lettere at overskue likviditeten.

Når man i Betalinger er under eksporteret betalinger, kunne det være rart at man kan søge på eksport nr.

Med venlig hilsen

Lene Laursen

Grillen Group
spurgt 15 Feb i Forslag » e-conomic generelt af Lenelaursen (340 points)

2 Svar

Hej Lene :)

Som jeg læser har du tre forslag her. Det første er, at du ønsker systemet skal kunne danne betalinger på ét bilagsnummer. Du siger det er nemmere at printe ud og bruge som bilag. Det kan være jeg ikke er helt med, men jeg kan ikke se ideen i at gøre dette. Vil du uddybe en smule?

Det andet er, at du gerne vil have et overblik over, hvor meget du betaler på en enkelt dag, hvilket giver super god mening. Netop for at løse dette problem har vi for ikke så længe siden synliggjort summen af valgte betalinger. Du kan både se det i oversigten over alle betalinger, hvor der i toppen vil stå, hvor meget den valgte værdi er. Det vil samtidigt stå inde i den pop up, der kommer frem efter man har trykket på 'eksporter valgte betalinger'. På den måde kan du se, hvordan det vil ramme din likviditet ud fra valgte betalinger. Du kan endda i søgning begrænse på dato, så du kan søge en bestemt dag frem og lige hurtigt markere alle betalinger og se værdien.

Afhængigt af, hvornår i betaler jeres leverandører, så kan man benytte forfaldsdato via kreditorsaldolisten som et likviditetsbudget, da forfald hos mange er lig med betaling.

Fordi du har disse muligheder, så vil jeg ikke gå ind og kigge på, hvordan vi kan synliggøre værdien af ens betalinger ydeligere.

Det sidste du beskriver er muligheden for at søge på et eksportnummer.

Det vil jeg mene du allerede kan. Du skal naturligvis starte med at gå over under eksporterede betalinger, da det først er efter eksport, at de får et nummer. Her har du en kolonne til til dette nummer. Du kan sortere på dette nummer så de står i rækkefølge. Hvis du klikker på 'sidste eksportnr', så vil der ved siden af overskriften på kolonnen fremkomme tre små prikker. Der klikker du og får herefter mulighed for at 'gå til...' - der skriver du eksportnummer og herefter springer systemet selv ned til det ønskede nummer.

Hvordan vil det løse din udfordring? - Jeg ser frem til at høre fra dig :)

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Har du en god ide til, hvordan vi kan gøre vores bankafstemning endnu bedre?
- Skriv din ide her
besvaret 2 Mar Forslag af Jesper Mieritz (42,340 points)

Hej Jesper

Jeg vil rigtig gerne uddybe. 

Årsagen til at jeg ønsker et bilags nr. er at jeg bogføre f.eks 10 leverandørfaktura  med 10 forskellige betalingsdatoer - men jeg laver selvfølgelig kun en fil til banken. så når jeg har genere filen så printer  jeg listen til min chef så han kan se hvilke bilag han skal godkende i banken. Denne liste skriver han sin godkendelse på så derfor ville det være rart at dette bilag kan bruges som bilag i mappen (dokumentation til revisor) men bilaget for så 10 forskellige bilags nr. så jeg skriver eks. 719-729 på bilaget. spild af bilagsnumre når det kun er et bilag. (inden jeg brugte betalingsmodulet brugte jeg funktionen Betalingstypen - "Kun postering" og der genere systemet kun et bilag dvs. til leverandøren og betalingen. 

Med hensyn til listen så man hurtigere kan overskue likviditeten - der mener jeg at det er nemmere at få en saldo for hver dag - jeg laver stadig kun en fil til banken - men der er forkellige betalingsdatoer ( se vedhæftet billede. Hvis du har en god idé til hvordan det er synligt hvad jeg skal betale d. 01/03 så ville jeg være rigtig glad - altså udover at jeg skal markere betalingerne på betalingsdatoen og se saldo for oven - derefter så slette markeringer for så at markere d. 19/03 for at se hvor meget jeg skal betale der. for så at slette det hele igen og markere alle for at genere filen til banken,  Giver det bedre mening ? 

Til sidst så har du ret i at jeg under eksportere betalinger kan finde eksport nr. 8 ved at bruge de 3 små prikker - men hvis jeg gerne vil se hvilken værdi jeg sendte i banken på eksport nr. 8 så skal jeg markere alle 8 tallerne igen - for så at scrolle op igen for at se værdi da den vises i toppen og endnu være er at hvis jeg ønsker at printe eksport nr. 8 så skal jeg eksportere dem i excel og printe derfra .... det giver altså ingen mening.  

Du er velkommen til at ringe til mig - jeg taler altså bedre end jeg skriver :-) 

Med venlig hilsen

Lene Laursen

Grillen Group

  

besvaret 2 Mar Forslag af Lenelaursen (340 points)
i gang× 2
løst× 95
besvaret× 172
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.