forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Eksport til excel - "vis i excel" - foranstillede 0'er

0
Vi har et stort behov for, at når vi står forskellige steder i e-conomic (mest lager), at vi får den rigtige formatering i excel, når vi trykker på knappen "vis i excel". Vi får ikke mulighed for aktivt at vælge, at varenummer-kolonnen skal formateres som tekst og ikke standard. Vi har behov for dette, da vi bruger at sende vores bestillinger til leverandører i excel og nogle af vores varenumre indeholder foranstillede 0'er. De må ikke få tabt i eksporten til excel. Det samme gør sig gældende for fx. lageroptælling. Formateringen er i forvejen korrekt opsat til kolonnerne med tal, så kan det ikke også lade sig gøre, at kalde kolonnen med varenummer tekst i stedet for standard? Vi skal som det mindste have en "advarsel", hvor vi selv kan ændre formateringen, inden filen åbnes i excel. Vores indkøbere skal bruge en enkel løsning, ikke noget "cowboy"-trick, som ellers godt kan fungere for mig som regnskabsansvarlig. Iflg. min direktør, har det tidligere været muligt, at aktivt ændre formateringen inden filen vises i excel. Kan det være ændre med Windows 10? På forhånd mange tak for hjælpen.
spurgt 28 Sep, 2017 i Spørgsmål » e-conomic generelt af Pernille Møller

1 Svar

Hej Pernille :)

I forhold til at ændre dette direkte inde fra e-conomic, så har jeg snakket med vores teknikere før, hvor jeg fik forklaret, at det ikke er muligt at danne en fil, som tager foranstillede 0'er med. Så vidt jeg forstod, så skyldes det, at vi danner en HTML-fil, som vi efterfølgende bliver lagt over til excel. Derfor danner vi faktisk ikke en excel-fil i første omgang. Vi danner en HTML-fil, som passer til excel.

Dette gør, at formateringen ikke længere er gældende i excel-filen og du derfor ikke kan arbejde med formateringen herefter.

Dermed ikke sagt, at man ikke kan lave en fil med foranstillede 0'er. Det vil bare ikke fungere med det nuværende setup vi har. 

Derfor er den eneste løsning på nuværende tidspunkt et "cowboy" - trick. Du siger det ikke kan bruges. Jeg vil dog alligevel præsentere en løsning for dig. Jeg sad og testede det gennem, og denne måde at gøre det på, er stort set ligeså hurtig som at danne filen med 0 til at starte med.

Jeg har to løsninger. Den ene bruger du genveje på tastaturet og den anden bruger du musen mere.

Genveje:

Du går ind i din lageroptælling:

Trykker på ctrl. + a - nu har du markeret hele din liste.

Så trykker du på ctrl. + c - nu har du kopiret hele din liste.

Så går du over i excel.

Her sætter du kolonnerne til at være 'tekst' og trykker på ctrl. + alt + v og vælger den mulighed som hedder tekst.

Nu er listen flyttet over alle foranstillede 0'er kan ses korrekt.

Jeg vil skyde på, at det tager 30 sek, når man lige har prøvet det et par gange.

Med musen:

Du går ind i din lageroptælling:

Du markerer hele listen i lageroptællingen ved at trække musen ned over.

Så skal du højreklikke og vælge muligheden 'kopier'

Så hopper du over i excel.

Sætter kolonnerne til at være 'tekst'.

Her højre klikker du igen og indsætter teksten via denne mulighed:

Nu er listen flyttet over alle foranstillede 0'er kan ses korrekt.

 

Du kan selvfølgelig også kombinere de to, hvis du synes de enkelte step i, hvordan det hele klares er nemmere i den ene frem for den anden.

For syns skyld, så har jeg lavet en video her, der viser, hvor hurtigt det kan gå, når man lige har prøvet det et par gange. I videoen bruger jeg genveje. Derfor kan du ikke se, hvad jeg klikker på, men jeg håber min guide giver mening i forhold til, hvordan det kan klares. Sig endelig, hvis der er noget som ikke giver mening :)

 

 


Med venlig hilsen

Jesper Mieritz

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 28 Sep, 2017 Spørgsmål af Jesper Mieritz
Bare lige for en god ordens skyld, så virker din løsning med genveje først, når du har valgt formatering i excelarket til tekst før man klipper ind med ctrl + alt + v. Jeg kan se, at det har du gjort på forhånd i din video, men det var blot ikke med i beskrivelsen  bare hvis andre skulle prøve sig frem
Du har fuldstændig ret. Det fik jeg ikke skrevet med. Jeg retter det i min beskrivelse.

Mange tak for at gøre mig opmærksom på det :)
Jeg kunne godt tænke mig en lidt mere detaljeret forklaring på, hvorfor det ikke er muligt for jer at formatere kolonnen som tekst.

Det virker som en lidt mærkelig genvej I tager, at konvertere fra HTML, når nu OpenXML formatet er så åbent og veldokumenteret. Der findes utallige libraries i kunne implementere, så I kan generere "ordentlige" Excel filer.
Hej Christoffer - jeg beklager den lange svartid.

Jeg har været i gang med at undersøge tingene i forhold til det du skriver og jeg føler ikke selv, at jeg har fået nok information til at kunne svare ordenligt på dit spørgsmål. Derfor har du ikke fået svar endnu.

Jeg skal nok vende tilbage, når ved lidt mere.

Så du er ikke glemt :)
Det er helt i orden :)
løst× 1439
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.