forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Automatisk momskode ved indlæsning

0
Hej

Vi kører en model hvor vi egentlig bogfører i Excel. Dette er f.eks. kasseposteringerne der dagligt bliver tastet ind i et Excel ark og så senere bliver indlæst i e-conomic. I Excel arket bliver der også tastet den konto som den enkelte postering skal ind på.

Dette giver dog problemer når kassekladden skal indlæses i e-conomic, da systemet ikke automatisk kan sætte momskode på. Vi skal derfor egentlig ind efterfølgende og taste alle konti igen, hvilket ikke er ret praktisk. Er det ikke muligt at systemet selv kan hente momskoden ud fra kontoplanen når kontoen bliver importeret fra en Excel fil?
spurgt 9 Maj, 2017 i Forslag » Import og eksport af data af LonnieK (150 points)
status opdateret 22 Maj, 2017 af Simon P.

2 Svar

 
Bedste svar

Hej igen, 

 

Det er helt sikkert en god mulighed, at få enkelt personerne til at bogføre direkte i e-conomic, så påføre systemet momskoderne automatisk. 

 

Et sidste forslag, som måske kunne virke for jer? 

 

Såfremt det er muligt at sortere jeres excelfil i 2 dele (indtægter / omkostninger) så kan i importere filen over 2 omgange, hvor du i indlæsnings feltet - momskode - vælger fast værdi og vælger ind/udg. moms. 

 

Såfremt i kan sortere jeres excelfil på den måde så kræver det "kun" at i importere filen 2 gange for henholdsvis indgående og udgående moms. 


Med venlig hilsen

Simon Søgaard-Pedersen

Online regnskabsprogram
 

besvaret 23 Maj, 2017 Forslag af Simon P. (6,120 points)
valgt som bedste svar 23 Maj, 2017 af LonnieK
Hej Lonnie

Tak for indlægget.

Det er helt korrekt, at systemet ikke automatisk opdaterer de enkelte posteringslinjer med tilhørende momskoder. Det skyldes simpelthen, at når man importere posteringslinjerne, som i gør så ”trumfer” jeres indlæsningsfil systemet, forstået på den måde at systemet ”tror” at det er bevidst, at I ikke ønsker at påfører moms.

Det kunne være i scenarier som ved import af flerbenet posteringer, at man ikke ønsker at der skal påføres en momskode og derved, så ser systemet bort fra dette.

Hvordan får i det så løst?

 Nu kan jeg forstå, at i har en excel skabelon, som i bruger til at bogføre i og i denne skabelon der kan i tilføje endnu en kolonne i kalder for moms.

Så kan i påføre de relevante momskoder ud fra de specifikke omsætning og omkostningskonti. Når i har gjort dette 1 gang, så bør alle jeres fremtidige posteringslinjer, som i importere have den korrekte momskode påført.

Er det en løsning der kan fungere for jer? J

Med venlig hilsen

Simon Søgaard-Pedersen

Online regnskabsprogram
 

besvaret 22 Maj, 2017 Forslag af Simon P. (6,120 points)
Hej Simon

Tak for dit svar!

Det er ikke en hel optimal løsning, da der bogføres efter flere forskellige kontoplaner og det derfor ville være en større opgave at koble alle kontoplanerne sammen med de enkelte excel ark.

Vores andet økonomiprogram kan godt finde ud af det med momskoderne. Det er kun i e-conomic det giver problemer.

En anden løsning må være at se om vi kan få de enkelte personer til at bogføre det direkte i e-conomic i stedet for i Excel arket, selvom det vil kræve lidt tilvænning.