Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Dårlige betalere

+3
Hej!

Vi render desværre ind i nogle dårlige betalere ind i mellem, som må sendes til inkasso. I den forbindelse ville det være super godt, hvis man på en eller anden måde kunne markere kunden, fx med en farve, så man er klar over, at der er noget med denne kunde.

Jeg ved, at man kan spærre en kunde, men så forsvinder denne fra listen over aktive og det synes vi ikke er så hensigtsmæssigt, når kunden ikke er afskrevet/smidt ud af forretningen.

PT skriver vi en note i navnefeltet men det er meget nemt at overse og det ser IKKE pænt ud, hvis man får sendt faktura/kontoudtog afsted til kunden :-(

Er der andre, som har disse problematikker og hvad gør I?

Hilsen
Lise
i Spørgsmål » Andet af (150 points)
status opdateret af
Jeg lytter lige med her, for jeg oplever præcis det samme.

2 Svar

Jeg er helt enig - generelt er economic for simpelt bygget op i sin grundstruktur og det gør det senere hen (for) svært at udvide med nye visuelle ting. Det er et generelt et stort problem at ting, som burde være visuelle ender som Noter (som måske blot overses).

Vores kunder kan også få godt gavn af det forslag :-)

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Jens Kirk</strong></p> <p>  <strong>Webkonsulenterne</strong></p> <p>     <strong><img target="_blank" alt="" src=" style="width: auto; height: 49px; " /></strong></p> <ul> <li>         Web: <a href="https://www.webkonsulenter.dk">www.webkonsulenter.dk</a></li>     <li>         Email: <a href="mailto:jens@webkonsulenter.dk">jens@webkonsulenter.dk</a></li>     <li>         Telefon: 54625421 (tast 4 for Jens)</li>     <li>         CVR nr: 29351236     </li> </ul>
Spørgsmål af (8.1k points)

Hej Lise
Mange tak for dit indlæg og forslag her på vores forum smiley

Vi har modtaget nogle lignende forslag her på forum og jeg kan godt se udfordringen i når kunder der f.eks. sendes til inkasso og stadigvæk bevarer overblikket.

Det kunne være ekstra lækkert hvis der var noget mere visuelt – det vil være en større ændring og opdatering af både salgssiden samt rykker flowet – Det vil derfor være noget jeg vil tage med i forhold til vores roadmap og der kigger vi nok i hvert fald frem til slutningen af året tidligst.

Det tidligere forslag gik på f.eks. at have flere ”adgange” til kunden – så det f.eks. både kunne være ”åben” ”spærret” og ”hensat/inkasso” eller lignende.
Jeg vil derfor samle forslagene til det til tidligere indlæg (Spærre for salg ikke for rykkere) så vi har det samlet et sted.

Jeg tager selvfølgelig dine, Jens og Galleriets kommentarer med og lukker dette indlæg som en kopi af det andet.

I forhold til hvordan det nemmest og bedst, at arbejde nu kommer lidt an på jeres arbejdsgang.
Jeg tror stadig på, at det smarteste er, at spærre kunden så i ikke kommer til, at have det i overblikket også hvis i skal rykke kunden skal i så åbne dem op igen.  

Jeg vil her nedenunder komme med en længere forklaring /beskrivelse for hvordan jeg ville anskue det på nuværende tidspunkt.

Dertil vil jeg oprette en specifik kundegruppe til disse kunder i kan smide dem over i for, at gøre det lettere, at spærre dem alle på en gang, trække en specifik debitorsaldoliste for disse kunder samt gøre det nemmere, at åbne kunderne op igen via import og sende rykkere til kun disse kunder.

Hvis kunden er spærret så kan kunden ikke bruges i systemet imens – så i undgår, at sende fakturaer eller lignende til disse kunder og når i går i salg -> kunder -> så har i overblikket over jeres aktive kunder og ikke de dårlige betalere.


Ved, at i så opretter en specifik kundegruppe til disse dårlige betalere og når de f.eks. sendes videre til inkasso gør det nemmere på de andre punkter.

Selvom kunderne er spærret vil de stadig fremkomme på debitorsaldolisten (i rapporter) -> derfor kan i gå derhen og trække denne rapport specifikt for kundegruppe med dårlige betalere og se hvor meget i har liggende ude hos disse.


Når det så er tid til, at sende rykkere til disse dårlige betalere eller lignende så kan i opdatering via import hurtigt give kundegruppen adgang igen. Der skal i gøre følgende:

Gå via det orange tandhjul -> alle indstillinger -> eksporter data -> sæt prik i ”download lister enkeltvis” -> tryk på send data -> vælg filen ”kunde.csv”  -> Så har du dit kundekartotek i excel.

For, at udelukkende, at have kunder fra denne specifikke kundegruppe kan du markere række med overskrifter (tryk på række nummeret ude til venstre) -> oppe i højre hjørne i excel skal du så trykker på ”filtrer”

Så har du nu nogle små pile ved hver overskrift og du kan så i kolonnen ”kundegruppe” filtrerer på, at det kun skal være kunder med det specifikke kundegruppe nr. Du vil se.
Du skal så nu markere listen og ”copy/paste” denne list over i et ny excel fil og gemme som csv.

Så kan du via vores import opdatering -> vælge ”fast værdi” i ”adgang” til JA også vælge, at dette skal opdateres -> Så vil disse kunder blive aktive igen.

Så kan du sende rykkere, kontoudtog eller bogfører betalinger osv. for samtlige af disse dårlige betalere ( du kan også vælge, at gøre det enkeltvis og blot manuelt rette adgangen til åben)


Lige så snart du er færdig med dagens arbejde og har fået gjort det du skulle med disse kunder så kan du via salg -> kunder -> andre muligheder -> ”slet eller spær kunder”
Spærre hele denne specifikke kundegruppe igen så de bliver fjernet fra overblikket.

Jeg vil gerne høre om det kunne hjælpe jer på nuværende tidspunkt og måske være en klar arbejdsgang i kunne anvende.
Jeg lader derfor også indlægget står åbent lidt endnu indtil, at jeg lukker det med henvisning til det andet indlæg


 


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Spørgsmål af (39.3k points)