Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Betalingsdato på en bankdato

+14
Et irritationsmoment når man anvender betalingsmodulet: er at systemet ikke kan håndtere, hvad der er bankdage, så man slap for manuelt at sidde og rette de betalinger hvor forfaldsdato er en lørdag eller søndag til førstkommende bankdag
i Forslag » Andet af (240 points)
status opdateret af 🔒

4 Svar

Hej Majbritt
Mange tak for dit indlæg og forslag her på vores forum

 

Det kan jeg godt forstå, at du finder irriterende – det kunne være rigtig smart hvis systemet automatisk aflæser og retter betalingsdatoen så det er på en bankdag.
Jeg ved, at vi har fået forslaget før men det er ikke blevet arbejdet videre med grundet nogle udfordringer på systemet ikke har helligdage noteret automatisk samt så om det er en lørdag/søndag rent regnskabsmæssigt gør ingen forskel.

Vi skal inden for nær fremtid have et møde med teknikken omkring betalinger og evt. forbedringer/udfordringer og her vil jeg bringe denne ide på bordet – det er ikke sikkert det er bank teamet som kan gøre noget ved det men jeg vil høre hvordan de anskuer det.

Jeg vil gerne været sikker på, at jeg forstår det korrekt hvordan du ønsker det skulle virke. Du skriver, at det så skal komme førstkommende bankdag – er det så efter weekend/helligdag eller er det den ”seneste bankdag” inden forfaldsdato ?

Jeg kunne også rigtig godt tænke mig, at høre lidt nærmere beskrevet hvilke irritationer denne manglende funktioner giver – hvornår i arbejdsgangen det forstyrrer og du bliver nødt til, at rette.
Så jeg får det indblik fra dig som arbejder med det.

 

Jeg sætter derfor indlægget som overvejes for nu og vil opdaterer nærmere når mødet har fundet sted.

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (39.3k points)
For os dukker irritationen op, lige når jeg vælger "Eksportér betalinger". Her kan jeg nemlig ikke vælge "ingen dato" eller "mellemrum" for at bankens system forstår at betalingsdato skal være hurtigst muligt.
Vh Helle.

Hej Helle, 

Som jeg forstår dig, så er det ikke helt samme sag. 
Den her sag har gået på at undgå betalinger på lukkede bankdage. Det jeg hører dig efterspørge er en funktion til hurtigst muligt. Er det korrekt? 
I så fald, så kan du vælge 'foretag alle betalinger' og så vælge dags dato. Hvis det er en lukket bank dag, så vil funktionen virke på samme måde. 
Hvordan vil det virke? smiley

Hej Majbritt

Lige en dejlig opdatering på dit forslag. Jeg havde det med til vores møde omkring betalinger og forbedring heraf.

Det er blevet taget med og som det ser ud nu vil der blive kigget på det i 3.Kvartal (Planen kan ændre sig) - Det vi ville kigge på er en løsning til, at når der eksporteres betalinger, at systemet kan informere om der er betalinger med dato på ikke bank-dage og der så skal bekræftes det skal flyttes til næste bank-dag.
 

Jeg sætter derfor indlægget som planlagt og vil opdaterer igen når der sker mere i løbet af 3. kvartal.

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (39.3k points)
er 3 kvartal ved at være gået? :-)
Hej Jimmy :)
3. Kvartal er som du ved passeret.

Jeg kan se du som minimum blev lovet en opdatering i løbet af 3. kvartal, hvilket du ikke har fået, så det vil jeg gerne undskylde for.

I forhold til denne funktion, så har jeg undersøgt sagen og den ligger ikke i planerne for den næste periode.
Jeg kender ikke til detaljerne bag det svar du fik tilbage i april, men det er sådan situationen er lige pt.
Jeg vil dog fremhæve forslaget for vores udviklere igen, da det giver rigtig god mening.

Forslaget bliver ikke længere betagtet som planlagt, da det ikke være forkert. Jeg skifter derfor status til overvejes.

Hvis der sker noget i sagen, så skal jeg nok give dig et mere konkret svar i forhold til, hvad vi gør :)

Hej Jimmy, 

Du blev i sin tid lovet Q3 2017. Nu nærmer vi os Q3 2020. Det er selvfølgelig rigtig lang tid.

Ikke desto mindre, så vil jeg alligevel gøre dig opmærksom på, at det nu er muligt. Der er en mere uddybende forklaring af forbedringen her i tråden. smiley

Hej Majbritt og andre, der følger med her.

Jeg har siddet og arbejdet lidt videre med dette forslag.

For at forstå problemstilling til fulde, så vil jeg lige høre, hvad sker når en bankfil bliver lagt over i banken med en betalingsdato, der ligger på en betalingsdag, hvor den ikke kan gennemføres? Det kunne fx være en søndag.

Det kunne være, at den helt bliver afvist i banken, eller den tager den næst mulige betalingsdato eller lignende.

Jeg håber i er friske på at hjælpe mig med denne del :)

Med venlig hilsen Jesper Mieritz  
Forslag af 🔒 (102k points)
Hej jesper

Har du fået svar på denne her?

Når man loader filen ind i banken, vises listen af betalinger som man skal godkende. de betalinger der har en fejl er der et mærke ud for, derefter skal man åbne hver post enkeltvis og rette den fejl der er meldt. dato eller fx. fejl konto

Derfor vil det være helt fantastisk at posterne kun har datoer der ligge på bankdage helt automatisk

MVH Doris
Hej Doris :)

Nej, du er den første, der vender tilbage, så mange tak for dit svar.

Det vil altså betyde, at det kræver en del manuelt arbejde, hvis det ikke ligger på en bankdag. Jeg vil tage dette med til vores udviklere, så vi kan få en snak omkring, hvad vi kan gøre. Det betyder ikke jeg kan love en løsning, men du skal vide vi er skridt videre i processen.

Jeg vender tilbage :)
Hej jesper

ja det er et stort arbejde at rette i banken, hvis det ikke er rettet i e-conomic inden transport af filen.

Det er som sagt også et stort arbejde at rette i e-conomic. Fx har jeg en leverandør som sender mellem 50 og 100 fakturaer pr. mdr. I feb og marts var betalingsdatoen en søndag, ja og så sidder jeg og skal rette manuelt for hver gang en faktura skal bogføres - det ville bare lette rigtigt meget hvis man en gang for alle kan sætte ind at man ønsker bankdagen FØR eller EFTER betalingsdatoen, hvis denne er på en ikkebankdag -

Det kunne måske bare sætte på som et valg inde under Bankkonti

mvh Doris
Hej Doris. Det er super fint :)

Jeg vil gøre dig opmærksom på, at du altid kan vælge, en fast dato for indbetaling, hvis du allerede inden filen dannes opdager, at datoen er på fx en søndag.
Det gøres i vinduet for 'eksporter betalinger' under 'betalingsdato.

Jeg vil dog alligevel tage dit forslag med videre til udviklerne :)
Hej Jesper

Når jeg danner betalingsfiler, så har jeg jo nok 20-50 leverandørerbetalinger med vidt forskellige betalingsdage tilknyttet, så det er nok ikke en god løsning - desværre. Dette vil også blot afføde at autoforslag i bankafstemning ikke vil virke og jeg derfor skal udligne manuel. Og dette kræver igen at man er opmærksom på datoerne og det er jo det jeg gerne vil lade systemet klare

mvh Doris
Helt fair, Doris. Du skulle dog ikke snydes for muligheden, hvis det nu kunne bruges ;-)

Som sagt har jeg den med på listen, så jeg vil se, hvad vores udviklere siger.

Jeg vender tilbage.

Hej Doris,

Vi har nu gennemført ideen her. Du kan se et mere uddybende svar omkring forbedringen her i chatten smiley

Hej Majbrit, 

Selvom dit indlæg efterhånden er har ligget herinde i et par år, så synes jeg alligevel du skal have besked om, at vi nu ikke bare tjekker for bankdage, men også automatisk retter dem, hvis du ønsker det. 

Du vil få en advarsel i form af et et udråbstegn og på oversigten i selve pop up vinduet, hvor du eksporterer. Det er i det vindue du også kan vælge automatisk at rykke til næste åbne bankdag. Hvis betalingen bliver oprettet, så følger datoen selvfølgelig med.

På trods af ventetiden, så håber jeg I allesammen vil få gavn af muligheden. Hvis i har feedback på den nye mulighed, så hører jeg meget gerne til det.

Rigtig god dag og tak for jeres input smiley


Med venlig hilsen Jesper Mieritz  
Forslag af 🔒 (102k points)