Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Kaspers stregkode

0

Hej Kasper

Den stregkode, du har sendt, vil i hvert fald ikke virke, idet kontrolcifferet er forkert. Med mindre dit kasseapparat ignorerer standarden. Den rigtige ser således ud.

Som du ser vil din kode opfattes som værende tretten cifre langt, hvori indgår foranstillede nuller.

Som jeg skrev i mit indlæg, vil stregkoder, som ikke overholder standarden, ikke kunne anvendes i EAN-fakturering. Her er din stregkode brugt.

 

Og her er der brugt en gyldig stregkode

At du kan skrive en syv-cifret stregkode i e-conomic, er netop det, jeg vil have lavet om på, så standarden overholdes.

Mvh
Finn

e-consultic.dk

 

 

 

 

relateret til et svar til: Stregkoder i varekartoteket
i Forslag » Andet af (10.5k points)

2 Svar

Hej Finn,

Jeg kan godt følge din udfordring hvis du laver korrekt EAN fakturering, Men så må virksomheden som benytter stamdata i e-conomic jo netop købe en GS1 og have styr på stamdata.

Fx. i vores kassesystem piller vi ikke ved en ikke "gyldig" stregkode, vi printer den som den står ... og for alt i verden uden ekstra 000 foran, det er en omgang "p.."  :)

 En stregkode er jo i realiteren en tekst som konverteres ved hjælp af en font- og skal ikke nødvendigvis være 13 cifre.

Og da e-conomic stregkode feltet ikke er unikt, men kan gå igen på flere varer så stopper du ikke heæt problematikken.

I kan jo evt lave et excel ark, så i hele tiden har styr på de uddelte koder. Jeg tvivler desværre på de vil rettet ind med en smart forbedring her :)

god aften.
Forslag af (2.3k points)
Hej Kasper
Det danske sprog kan være svært. Jeg forstår simpelthen ikke, hvad du skriver.

Skal vi udveksle varedata, er vi ganske enkelt nødt til at have den rigtige fælles nøgle.
Det er her GTIN, global trade item numbering (tidligere EAN) kommer ind i billedet. GTIN administreres på globalt plan af GS1, og der er klare regler for, hvorledes GTIN er opbygget. Disse regler er nødvendige at overholde, hvis vi vil udveksle data. Der er mere end 100.000.000 GTIN's, så nogen må finde dem egnede.
Det samme gælder GLN, global location numbering. GLN er adressen på den kunde, vi anvender ved EDI. I e-conomic hedder det EAN adressen. Den danske model af EDI i e-conomic er Nemhandel, og den læner sig tæt op ad den europæiske og norske model. Det vil sige, at vi på sigt kan sende EDI fakturaer i hele Europa.
Jeg har i flere år kæmpet for at kunne anvende cvrnr og pnr som adresse på modtager af EDI-fakturaer i e-conomic. Jeg gennem mange år kæmpet for, at ItemIdentifcation indgår i OIOUBL filen ved EAN-fakturering i e-conomic. Det er kommet nu, egentlig synes jeg udviklingen i e-conomic's EDI - Nemhandel - er ganske fin, men måske lidt langsom.
Men nu har jeg altså brug for, at stregkoderne i varekartoteket overholder standarderne, så vi kan udveksle data med hinanden. Og det skal jeg nok også få e-conomic overbevist om. E-conomic er en professionel virksomhed og ønsker naturligvis ikke at sende fejlagtige data ud af huset.
Hvis andre ønsker at bruge stregkodefeltet på anden måde, så er det fint, bare de har fået en advarsel om, at feltet ikke overholder standarden. Overholdes standarden ikke, kommer data heller ikke med i OIOUBL-filen. Denne filosofi bruger vi feks også, når vi indtaster postnummeret. Er det korrekt, får vi bynavnet forærende, er det forkert, må vi selv tage ansvaret for navnet.
Ved beregningen af stregkodenummeret anvendes en metode, som er identisk ved beregningen af GLN, så nu kan vi ved samme lejlighed få en test på GLN, så vi undgår fejlagtige afsendelser ved EAN-fakturering i e-conomic. Hvis EAN-nummeret ikke er korrekt, kommer fakturaen naturligvis ikke frem. Skal man teste på cvr og pnr, skal der anvendes modulus11 i stedet. Vejledning findes i erhvervsstyrelsen.

Jeg har ikke rigtig forstået, hvorfor man skal bruge egne hjemmefabrikerede stregkoder, når fælles stregkoder eksisterer.
Tænk på en påskelørdag i supermarkedet, hvis vi ikke havde et fælles stregkodekoncept.


Med venlig hilsen
Finn
e-consultic.dk

Hej Finn og Kasper,

Jeg er lidt i tvivl om dette er en fortsættelse af jeres egen dialog, eller om det er et forslag omkring at stille krav i stregkodefeltet på en vare.

I første omgang, er der ikke planlagt nogle ændringer på stregkodefeltet på varerne.

Jeg har tilladt mig at ændre det sidste af kommentaren fra Finn, og vil gerne bede om at opretholde den gode tone på vores forum.

På forhånd tak smiley


<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Magnus Hyllested Börgesen<mhb@e-conomic.com> </strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 60px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (8.2k points)