forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Eksport af leverandørbetalinger til netbanken

0

Hej

Jeg benytter fuld kreditor- og debitorstyring i vores E-conomic.

Men jeg oplever store udfordringer med brugen af dette efter vores konvertering fra Mamut Stellar, hvor jeg ALTID brugte en automatisk genereret fil med kreditorbetalinger fra systemet til import i banken.

Under opsætning på den enkelte kreditor, kunne jeg (i Stellar) lave en opsætning, så alle vores købsfakturaer på den pågældende kreditor ville blive betalt i én betaling fra Stellar (og altså også i netbanken). Betalingen udlignede automatisk de medtagne fakturaer i kreditorsystemet.

Det forudsætter selvfølgelig, at betalingsidentifikationen ved FI-betaling til leverandøren altid er den samme - eller der er tale om bankoverførsler.

Det kan E-conomic ifølge både chatten og mail-korrespondance med info@economic.dk ikke håndtere.

Vi benytter en hovedleverandør til flest mulige indkøb, men det betyder også, at vi har 230-260 fakturaer i måneden til samme leverandør - som alle (hver og én) popper op i betalingsoversigten den 10. i måneden.

Jeg har forsøgt at lave en betaling til leverandøren og udligne alle fakturaerne for november måned og igen søge betalingerne ud. MEN e-conomic foreslår fortsat alle mine fakturaer til hovedleverandøren som betalinger til den 10. december...

Altså skal jeg manuelt slette dem alle for at kunne markere de øvrige kreditorer til betaling i den pågældende uge og eksportere dem i en omgang. surprise

 

Nu er mit spørgsmål følgende:

  1. Kan det komme i ønskebogen, at programmet bliver udviklet, så flere kreditorbetalinger automatisk kan slås sammen, når fi-indbetalingslinjen er den samme? 
  2. Eller hvis det er ønsket på den enkelte kreditor under opsætning på kreditoren? 

Altså således at de på forhånd slåes sammen inden de vises under betalingsforslag?

Jeg kan forstå på chatten, at det i dag slet ikke er muligt, men jeg tænker, at jeg nok ikke er den eneste, der sidder med dette ønske til betalingerne fra E-conomic.

spurgt 11 Dec, 2015 i Forslag » Import og eksport af data af Charlotte Futterup (120 points)
status opdateret 12 Jan, 2016 af Lauris Sørensen

2 Svar

Hej Charlotte

Tusind tak for dit indlæg og dit forslag.
Som jeg læser det, har du fundet en arbejdsgang for opsætning og eksportering af betalinger fra e-conomic, men mangler lige de sidste detaljer, herunder at kombinere nogle betalinger.

Kender du denne kombinér funktion? Og har du prøvet at anvende den?


Lad mig gerne høre om denne kan hjælpe dig videre :)


Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 15 Dec, 2015 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)
Hej Lauris

 

Ja, jeg kender godt kombinér funktionen, men den virker jo kun ved bankoverførsler.

Og i mit tilfælde ville jeg (selvom jeg får en bankkonto oplyst fra leverandøren) skulle lave flere overførsler, da jeg ikke kan markere betalinger på flere sider på én gang.

Vi har rigtig mange betalinger til den samme leverandør - og de forfalder alle til den 10. i måneden.

Derfor efterlyser jeg en funktion, hvor jeg på leverandørniveau kan vælge, om at alle månedens fakturaer til denne leverandør (selvfølgelig med samme betalingsdato) skal slås sammen til bare én betaling i oversigten med betalingsforslag.

Gør jeg mig forståelig nok?

 

Mvh Charlotte Futterup
Hej igen Charlotte

Tak for yderligere uddybning, nu er jeg helt med på din udfordring.
Jeg må sige at den umiddelbart virker ganske unik, forstået på den måde at jeg ikke umiddelbart har hørt andre med samme udfordring der har tilkendegivet dette overfor os.

En mulig workaround kunne være at lade være med at tilføje betalingsoplysninger på samtlige fakturaer, og så håndtere det ved at lave én samlet betaling til leverandøren. Det kræver naturligvis en lille bogføringskrølle for at kunne bogføre den fiktivt samlede faktura - men måske en brugbar løsning?

Umiddelbart er det ihvertfald ikke noget vi vil bruge vores ressourcer på at udvikle lige nu, da udbyttet umiddelbart ikke står mål med den arbejdsindsats vi skal ligge i det.

Lad mig høre om det andet kunne være en mulighed for dig på denne hovedleverandør

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 7 Jan, 2016 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)
Hej Lauris

Det var også den eneste mulige løsning, som jeg selv er kommet frem til.

Men jeg må sige, at jeg synes, det er et skridt i den forkerte retning, når jeg har været vant til, at ALT kunne betales fra Mammut Stellar Office, som jeg tænker, har været et noget mindre benyttet bogføringsprogram, end Economic er i dag...

Mvh Charlotte Futterup
Hej Charlotte

Jeg er bange for at vi må gå med denne løsning, om end den er lidt uhensigtsmæssig, indtil efterspørgslen på dette når et niveau hvor vi kan forsvare at udvikle det.

Mvh. Lauris
i gang× 5
løst× 102
besvaret× 218
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.