Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




"Den danske sprog."

+1
Jeg vil gerne på forhånd beklage dette indlæg, da det nok bliver taget ilde op, men jeg er af den mening, at det danske sprog i den grad misrøgtes af nogle af e-conomics supportere i dette forum.

Sproget,, der anvendes af nogle af medarbejderne,  er famlende, simpelt, til tider helt uforståeligt, og fagligt indholdsfattigt.

I forum er sproget virksomhedens ansigt udadtil, og er man sprogligt og fagligt ikke velbevandret, bliver virksomheden sat i den forkerte bås.

En ting er, at brugerne kan være usikre på funktionerne i systemet, men der må aldrig herske  tvivl om det professionelle modspil fra e-conomic i både skrift og tale.

Hvis der efterspørges eksempler, er jeg parat.
lukket
i Forslag » Andet af (26.5k points)

3 Svar

 
Bedste svar

En englænder som mig skal begå sig med forsigtige skridt, hvis man vil deltage i en debat med denne overskrift - alligevel vil jeg som én, der arbejder med sproget, tillade mig at sige følgende...

Det kan være, at Erik har ret når han skriver at "det danske sprog i den grad misrøgtes af nogle af e-conomics supportere i dette forum." Men jeg mener ikke, at spogkundskabsniveauet hos e-conomic adskiller sig væsentligt fra det man kender andre steder i samfundet. I hvert fald ikke i medierne, på Christiansborg eller i de fleste forretninger. Jo - sproget er i forfald, og det er et faktum at de færste danske brugere mere end 30% af de tilgængelige danske ord, ligesom det de bruger, oftest bruges, staves, punkteres eller kommeateres forkert. Det er et beklageligt faktum.

Men det danske sprog handler om andet og mere om korrekt sprogbrug og et rigt ordforråd - det handler også om grundtonen - og her må jeg sige at e-conomic medarbedjerne fortjener ros for grundtonen i deres kommunikation - de virker altid venlig, motiveret og positiv - selv når de måtte sige nej til forslag og idéer.

Selvfølgelig kan sådanne positive menneskelige egenskaber komme endnu længere, hvis man samtidigt behersker sit modersmål til fuldkommenhed, bestridder og anvender et rigt ordforråd og stiler efter en unaceret kommunikation. Men selv de stærste sprogfloskler kan dårlig skjule et menneske, der er en behjælpsom og motiveret i sit arbejde, hvilket jeg mener dette forum vinder rigeligt om!

Måske vil sproget og grammatikken på dette forum (ligesom så mange andre) bliver bedre, hvis det skriftlig kommunikation ikke var henvist til denne lille webformular, der på en moderne fladskærm ligner et tændstikæske at skrive på :)

Forslag af (2.3k points)
valgt som bedste svar af
Du har fuldstædig ret - noget af det, der bliver skrevet fra e-conomic medarbejdere er en goddag-mand-økseskaft - eksempel: Steffens svar vedr. hastighedsproblemer. Jeg har læst det rigtig mange gange - men opgav - for jeg kan ikke forstå hvad der menes. Det er en sludder-for-en-sladder - og ikke en virksomhed som e-conomic værdigt.

Og ja, Erik, måske bliver det taget dig ilde op - men det er dig, der har ret.

 

Hilsen

Helle

Pinafore regnskab
Forslag af (900 points)
Hej Helle.

Tak for dit indlæg.
Men jeg synes, det er foruroligende, at det er en anden e-conomic kunde, der reagerer, og ikke ledelsen hos e-conomic.
Men laveste fællesnævner har tilsyneladende vundet indpas i både sprog og system.
Hej Begge,

Tak for jeres kommentarer og feedback.

Kommunikation er mange ting - og kan forståes på mange måder. Det er umuligt at ligge en linje der passer alle. Vigtigst af alt er dog, at kommunikation er 2-vejs, en dialog, hvorfor min anbefaling vil være, at såfremt der er noget der fremstår famlende, simpelt eller lign. at stille et opfølgende spørgsmål herpå. Selvsagt på en god, nysggerig og konstruktiv måde. Vi er her for at hjælpe.

@Helle

Handlinger vægter højere en ord, så indtil videre vil jeg medgive at det er en sludder-for-en-sladder. Jeg har dog netop opdateret indlægget med seneste status, med 2 implementerede ting samt hvad vi arbejder på. Så indtil videre ser jeg det som en mild sludder-for-en-sladder med 2 konkrente handlingspunkter bag. Om det er nok? - Sikkert ikke.

 

mvh

<p>     <strong>Steffen Ekelund</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (152k points)
Hej Steffen.

Nu ved jeg ikke, hvad det er for en virksomhedskultur, e-conomic ønsker.
Men hvis ikke e-conomic magter at skrive i et klart og tydeligt sprog som den partner, der skal yde sine kunder en professionel hjælp, så hører alting op.
Skal vi i rundkreds hver gang og have en dialog, indtil vi forstår hinanden.
Jeg forsøger bare at bringe et problem på banen, som efter e-conomics mening ikke eksisterer.
Så jeg beklager endnu engang med efterfølgende udpluk fra et svar, som er afgivet af en e-conomic medarbejder:

"I forhold til, at holde udskriften af data så overskuelig, som mulig og at der ikke opstår forvirring omkring hvilke beløbskolonner det er, da den både vil skulle have beløbet inkl. moms, beløbet uden moms og så efterfølgende momsbeløbet, der skal vælges så er der taget beslutning om. Derfor, er det valgt at det kun er beløbskolonnen og momskoden, der skal repræsenteres.
 Vi går selvfølgelig ind og gør filen så informativ, som muligt og hvor stor efterspørgsel der er efter netop denne kolonne og på nuværende tidspunkt der vil du selv manuelt skulle gå ind og oprette kolonnen for momsbeløb.

 På nuværende tidspunkt vil dit forslag ikke blive implementeret i systemet, det skal dog siges at oplever vi i større efterspørgsel så går vi ind og genovervejer det."

Pragtfuldt.
Hej Erik,

Det er ikke et mål at skrive uklart. Det er dog heller ikke et mål at skrive professionelt. Det vigtige for os er, at vores kunder får hjælp og her især: En afklaring på deres forslag. - og om end svaret her er noget uklart, så afvises det.

Jeg skriver ikke, at det ikke eksistere. Jeg skriver ikke, at jeg ikke vil følge op. Jeg har dog også den betænkelighed, at der aldrig må gå "udvalg" i den, og den skal igennem diverse instanser inden noget publiceres. Uddannelse og træning er vigtig, hvorfor vi også vil fortsætte herpå.

mvh
Steffen Ekelund
Hej Steffen.
Det var egentlig ikke min mening at kommentere dit svar. Men kan det være meningen, at Jeres holdning til Jeres kunder er, at de ikke skal have et professionelt svar? Magter I det ikke, eller synes I, at kunderne ikke fortjener bedre?
Men for lige at vende tilbage til temaet "Den danske sprog". Her får du en lille opgave i tegnsætning, så vil du opdage, at grammatikken kan være forskellen mellem liv eller død.  
Du må sætte 1 komma:
"Skydes ikke benådes."
Hvis opgaven er for svær, så glem det.