Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Rykker

+2
Hej

Jeg er løbet ind i et mindre problem i forbindelse med rykkere.  Jeg har en kunde som i løbet af året kar handlet 6 gange hos os. De sidste 2 gange har han været sløv med betalingen og jeg har derfor skulle sende en rykker.

Nu er det således at vi laver alle vores bilag i kasse kladden, men venter med at bogføre til vi har clearet det med revisoren. Så alle tidligere køb han har lavet står også på når jeg vil lave en rykker. Jeg valgte at lave en manuel rykker uden om systemet, da det ikke kunne lade sig gøre med mindre alt blev bogført.

Economic har så mange smarte features, kunne det ikke være muligt at man kan få lov at prikke den enkelte faktura ud, som man vil lave rykker på, eller evt, lave så man kan søge dem ud på en fra Dato.

Eller er der en anden måde at løse det på??

Hilsen Karina
i Forslag » Andet af (210 points)
status opdateret af 🔒

1 Svar

Hej Karina

Mange tak for dit indlæg smiley
I forhold til opbygningen af vores rykker modul og den procedure du skal følge, så vil der ikke bliver foretaget ændringer i dette. Vi syntes dette er en hensigtsmæssig måde modulet er opsat på og derfor forbliver det på denne måde, så det vil fungere på følgende måde:

Hele rykkermodulet er bygget op på at du rykker på hele den forfaldne saldo og det er derfor ikke muligt, at prikke en enkelt faktura ud og rykke på denne.

Du vil derfor skulle sørge for, at indbetalingerne løbende bliver bogført og udlignet med fakturaerne, så den forfaldende saldo stemmer med de åbne ubetalte fakturaer der ligger på kunden.

Ønsker du derfor først at bogføre efter revisor har clearet det, så vil du ikke kunne benytte rykker modulet på den måde du ønsker, desværre.

Jeg vil endnu engang sige mange tak for dit forslag og engagementet her på forum smiley


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Camilla Jesswein</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (29.9k points)
Nu er dette indlæg godt nok en anelse forældet, men synes bestemt, I bør genoverveje at opdatere rykkermodulet, således man mere specifikt kan vælge, hvad man ønsker at rykke på. Det er håbløst forældet, at man kun kan rykke for den samlede saldo. Naturligvis skal man da kunne rykke for enkelte faktura.

Kunne man tænke sig, at man har lavet en særlig aftale med en kunde om at en faktura som er udstedt betales senere end forfaldsdato af en eller anden årsag, og de så samtidig har en anden faktura som de mangler at betale og som der ikke er lavet nogle aftale omkring. Denne vil så ikke kunne rykkes uden den anden også vil blive medregnet. Det er ikke særlig praktisk og betyder, at man reelt ikke kan sende kunden en rykker i den givne situation.

Ja, det betyder noget arbejde at bygge modulet om, men det er vel derfor der sidder engagerede programmører som har ønsket at varetage denne opgave samtidig med, at det er en betalt løsning, hvorfor kunderne godt kan stille nogle forventede krav vil jeg mene :-)

Generelt så jeg gerne en opdatering af hele rykkermodulet og tilgangen til rykkerprocessen, da den er lidt primitiv og forældet. Dels den måde selve opbygningen af rykkeren er på og dels et bedre overblik. Hvorfor ikke have oversigter m.v. over sendte rykkere osv. inde under rykkerfanen også, så du kan se hvor langt du er i en rykkerproces og hvor tit der er sendt rykkere ud til den kunde før osv.. I stedet for man skal ovre andre steder i systemet for at finde disse info og tilbageføre gebyrer osv. andetsteds også.

Fortsat god weekend.

Mvh. Lasse
Hej Lasse

Mange tak for dine ideer, vi er i gang med at kigge på rykker modulet og uden at love for meget, så vil jeg tage dette med videre til vores forum møde.

Endnu engang mange tak for din kommentar :)
Hej Camilla,

Tak for din respons.

Det lyder positivt, at I alligevel har lidt fokus på det. Forhåbentlig beslutter I jer for at handle på ønskerne også. Det vil gøre en del glade tror jeg.

God weekend til dig :-)
Hej
Jeg er også en af dem som kunne have stor gavn af at man kunne rykke på en enkelt faktura. Så håber at det bliver implementeret.
Mvh Helle
Hej Helle

Mange tak for din kommentar og opbakning omkring dette.
Udvikling af vores rykkermodul ligger fortsat hos teknikken og kan desværre endnu ikke love hvad og hvornår der vil ske noget. Under alle omstændigheder er det godt du kommenterer på det så vi kan se der er efterspørgsel efter det.

Rigtig god dag til dig :)
Hejsa,
Bare en lille "me too"-kommentar herfra. Det er en rigtig ønsket feature, at vi kan styre mere individuelt, hvilke fakturaer vi vil rykke på - uanset om der er bogført til d.d. eller ej.

Mvh Mark Michelsen, MoCare
Hej e-conomic,

Jeg har tidligere skrevet her i tråden tilbage i 2015, og jeg kan se, at der absolut ikke er sket en disse på den front med det rykkermodul! Kom nu ind i kampen og få det til at fungere i praksis!

Vi står i en situation, hvor der er mange fakturaer hos en større kunde. En enkelt af disse fakturaer er der en tvist omkring som muligvis skal prøves ved retten, og derfor vil tage mange måneder at afklare. Flere andre fakturaer er forsinkede mht. betaling og skal derfor rykkes. Men grundet jeres elendige og forældede rykkermodul, så er dette ikke muligt, da I stadig rykker på den samlede saldo og ikke på de beløb som man rent faktisk ønsker at rykke på. Vi kan ikke rykke på et beløb som der er en tvist omkring, og derfor kan vi slet ikke rykke på noget på denne kunde længere.

Man kan virkelig ikke tilbyde et betalt regnskabssystem uden et funktionelt rykkersystem. Det vil da være irriterende at skulle skifte system, fordi I ikke opdaterer noget så simpelt.

Mvh. Lasse
Hej Lasse.

Jeg er enig med dig, at det ville være at foretrække, hvis man kan rykke på enkelte faktura fremfor en samlet saldo.
Det er også et af de punkter vi har på listen over rykkere. Du har så også helt ret i, at der ikke er sket noget på den front i lang tid.

I forhold til rykkere, så har vi i år været inde og lave en opdatering på, hvordan renter og gebyrer bliver behandlet, så der har været udviklet på rykkermodulet.
Dermed ikke sagt vi ikke kan gøre mere. Det kan vi helt sikkert. Lige nu er de øverste punkter på listen at kunne lave templates på rykkere og så det du beskriver med at kunne rykke en enkelt faktura af gangen.
Her vil jeg vurdere, at det du beskriver er øverst på listen.

Så for at runde af. Jeg forstår og erkender behovet. Du skal samtidigt også vide, at vi er meget opmærksomme på dette :)